Nazorg

De beste manier om jouw tattoo te verzorgen

Wil je graag een tatoeage waar je trots op kunt zijn, dan is de nazorg heel belangrijk. De genezingstijd van je nieuwe tatoeage bedraagt ongeveer 2 weken. Algemene gezondheid en lichamelijke hygiëne spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens het genezingsproces kan de nieuwe tatoeage gaan jeuken en/of vervellen, dit is normaal.

Na het zetten van je nieuwe tatoeage wordt de tattoo afgedekt met folie.

Stappenplan

Verwijder de folie na ongeveer 1 à 2 uur.

Spoel de tatoeage met een milde on-geparfumeerde zeep met lauw water (gebruik hierbij enkel je handen, geen spons of doekjes) en spoel deze nadien met water af.

Dep de tatoeage na het wassen met een propere handdoek of keukenpapier voorzichtig droog (niet wrijven).

Smeer de getatoeëerde zone voorzichtig in met een dunne laag zalf die de tattoo-artiest aanraadt.

Smeer de tatoeage 4x per dag gedurende minimum 2 weken in met een dunne laag zalf, zodat de tatoeage genoeg gevoed en gehydrateerd blijft. Bij gebruik van een dikke laag zalf zal de tattoo niet kunnen ademen, waardoor jeuk en roodheid (irritatie) kan ontstaan, met een ontsteking tot gevolg.

Belangrijke punten

Het is niet nodig om de tattoo opnieuw af te dekken, wanneer je dit wel doet kan de tattoo niet genoeg ademen en zal de kwaliteit van de tattoo veel minder zijn.

Draag geen te strakke of vuile kleding over je nieuwe tattoo. Krab niet aan eventuele korstjes, zodat je geen inkt uit de huid kan trekken. Deze vallen er vanzelf af, wanneer de huid genoeg hersteld is.

Vermijd tijdens het genezingsproces iedere vorm van baden en onderdompelen; zwembad, welness, bad, sauna… Douchen is geen enkel probleem.

Stel de tattoo tijdens het genezingsproces nooit bloot aan de zon of zonnebank, hierdoor zal de kwaliteit van je nieuwe tattoo aanzienlijk verminderen. Gebruik nadat de tattoo is genezen een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, pijn of andere klachten contact op met de tattoo-artiest of de huisarts.